Nieuwe locatie: San Sebastian - Banda Bou


08 februari, 2015Informatie over onze nieuwe locatie in San Sebastian, Banda Bou.

We krijgen dit jaar weer nieuwe aanmeldingen van jongeren om deel te nemen aan onze Equine Therapie. Om meer jongeren te kunnen helpen is het van belang plekken te creëren waar ze zich thuis voelen. Dit willen we realiseren op verschillende locaties.

Waar?
We zijn gestart met een nieuwe locatie op Banda Abou. Voor de jongeren op Banda Abou is er weinig aanbod, terwijl juist in dit deel van het eiland hard nodig is. Inmiddels heeft de Josef Civilis school te Banda Abou 3 leerlingen aangemeld voor ons project Bai Dilanti en we gaan ervan uit dat velen zullen volgen.


        


Wat?
Op Banda abou/ San Sebastian zijn we druk bezig met realisatie van een zorgboerderij waar de Equine Therapie gegeven zal worden. Ook worden lessen gegeven in dierverzorging  Daarnaast zijn we gestart met een mini restaurant waar de kinderen kooklessen krijgen en waar ze leren klanten aan tafel te bedienen, eten uit te serveren, bestellingen op te nemen enz. Dit zijn vaardigheden die hen kunnen helpen met het vinden van een baan in de horeca of toeristen industrie als ze hun schoolopleiding afgerond hebben. Bovendien is het erg goed voor hun zelfvertrouwen om deze taken zelfstandig uit te mogen voeren.

We hebben inmiddels 1 paardje gekocht, Khali, en met diverse donaties hebben we een stal en buitenruimte voor haar gerealiseerd. Khali was een erg mager en verwaarloosd paard en ze moet nog wat aansterken voor ze bereden kan worden maar er wordt door de kinderen al wel met haar gewerkt.

Steun
We zijn dringend op zoek naar fondsen en/of materialen zodat we meer kinderen op deze locatie kunnen helpen dan we momenteel doen.

Voor wie?
De Equine therapie is niet alleen beschikbaar voor jongeren van het project Bai Dilanti, maar ook voor tienermoeders en hun jonge kind om de hechting te bevorderen. Wij werken hiermee vooral preventief. Kinderen die veilig gehecht zijn lopen minder risico om in de criminaliteit terecht te komen. Momenteel helpen we 6 moeders met ieder 1 tot 3 kinderen. Deze moeders komen van stichting Mamisa. Om meer moeders te helpen hebben we meer fondsen nodig.

Doel?
Onze belangrijkste doelen zijn:

Wil je ons steunen? Doe een geldelijke donatie op MCB 2533.4005 ten name van Stichting Equine Curacao.


Laatste Nieuws


25 september, 2020Diagnostiek

22 oktober, 2017Therapie Bonaire

10 oktober, 2017Eten in onze Herberg de 12 Zonnen