Praktijkvoorbeeld - pesten


14 mei, 2014Pesten, ook onze jongeren krijgen ermee te maken:

Eén van de jongeren uit onze groep is een jongen van een jaar of 17, laten we hem voor dit waar gebeurde verhaal Kevin noemen. Door zijn omgeving wordt Kevin beoordeeld als “erg agressief”. Hij is hiervoor in het verleden naar een psycholoog gestuurd.

Petra vertelt:
Na de lessen blijft Kevin altijd even hangen en draait om ons heen. Af en toe vertelt hij wat.
Toen we op een dag gewerkt hadden bij de paarden, bleef Kevin weer als laatste bij ons.
Hij vertelde dat hij iets heel ergs gedaan had. Hij dacht dat hij waarschijnlijk iemands knie gebroken had. Ik vroeg hoe dat gebeurd was en Kevin vertelde dat hij met deze jongen op het schoolplein zat toen die jongen lelijke dingen ging zeggen over Kevin’s vader en hem uit ging schelden.
Kevin waarschuwde de jongen om op te houden maar deze ging door met klieren en begon zelfs met stenen te gooien.
Kevin pakte een grote steen en gooide hem op de knie van de jongen die hem pestte. Die had zoveel pijn dat hij nauwelijks nog kon lopen. Kevin heeft de andere jongen toen naar hun leraar gebracht. Vandaag was de gewonde jongen niet op school.

Kevin vertelde dat hij bang is. “Soms word ik boos en weet ik niet wat ik doe. Ik heb dan geen controle. Ik wil niet boos worden.”

“Help me”, is eigenlijk wat hij zegt.

Kevin werd niet alleen door deze jongen gepest maar ook door andere kinderen op school van wie er enkele ook bij ons in de groep zitten. We hebben met deze kinderen naar de film "Spijt" gekeken (gaat over pesten).
Op deze manier konden we het pesten bespreekbaar maken en de groep ervan laten doordringen wat pesten met een kind kan doen.

Kevin wordt geholpen om zijn agressie meer te reguleren en om zelfvertrouwen op te bouwen zodat pestgedrag minder vat op hem heeft.

Wilt u ons helpen? Wordt donateur!


Laatste Nieuws


25 september, 2020Diagnostiek

22 oktober, 2017Therapie Bonaire

10 oktober, 2017Eten in onze Herberg de 12 Zonnen