Opening Bai Dilanti project op Aruba


21 november, 2013

Het Bai Dilanti programma is opgezet naar een vraag van het Nederlandse Koningshuis aan Samenwerkende Fondsen. Deze had de grote jeugdproblematiek van kansloze jongeren geconstateerd en de fondsen bijeen geroepen met de vraag: “wat gaan we hieraan doen”.

Zo is het programma Kansen Voor Jongeren ontstaan en daarom ook waren Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Maxima, beschermpaar van het Oranje Fonds, persoonlijk aanwezig bij de opening. Elke stichting mocht in een persoonlijk gesprek enkele minuten hun persoonlijk initiatief lichten.


Voor het eerst hebben de Samenwerkende Fondsen zelf een zo grootschalig programma opgezet, waarvoor zij een aantal stichtingen hebben uitgekozen om hieraan vorm te geven. Stichting Equine Curaçao is een van de verkozen stichtingen. Het doel is 1200 jongeren een toekomst bieden in de eerstkomende vier jaar.©Lex Corbach 21 november 2013: Koning en Koningin, beschermpaar van het Oranje Fonds, geven het startschot van het programma Kansen voor Jongeren Cariben.

Een kort verslag uit Aruba:

Aanwezig bij het openingsprogramma waren onder andere het Oranje Fonds, Stichting Kinderpostzegels en het Skanfonds. Die werden allen vertegenwoordigd door vriendelijke en bedreven mensen waar we veel contact mee hebben gehad. Duidelijk is dat zij alle initiatieven die gekozen zijn toejuichen, en de ondersteuning bieden die nodig is. Een ieder kan als hij het moeilijk heeft of met tegenslagen zit, aankloppen voor hulp.
Er komt een overkoepelende databank met daarin alle informatie over de cliënten zoals intake formulieren en een monitoringssysteem zodat iedere cliënt gevolgd kan worden en waarbij vooruitgang gemeten kan worden. Hiermee kunnen we ‘evidence based’ werken zodat we zelf ook weten wat werkt en niet werkt.

Het was een bijzondere ervaring om samen met de andere 17 gekozen stichtingen van de verschillende eilanden samen te zijn en te werken aan een gemeenschappelijk doel.
Het is de bedoeling dat we zeker de komende vier jaar blijven samenwerken.

Klik voor meer informatie over Samenwerkende Fondsen en het Oranjefonds op onderstaand logo:


 


Laatste Nieuws


25 september, 2020Diagnostiek

22 oktober, 2017Therapie Bonaire

10 oktober, 2017Eten in onze Herberg de 12 Zonnen